Showcase

Caro Emerald heeft ‘m gewonnen dit jaar. De Popprijs 2010. De uitreiking vond plaats tijdens Noorderslag, een van de belangrijkste muziekfestivals van Europa dat jaarlijks in Groningen wordt georganiseerd. Noorderslag is een bekende showcase in Nederland: een concert met als doel een band of artiest grotere bekendheid te geven in de muziekwereld.

Business case
In de zakenwereld kennen we het begrip ook. Een showcase is dan een succesverhaal dat model staat voor het product of de dienst van de organisatie. Een soort uithangbord en krachtig marketingcommunicatiemiddel. Het is namelijk een succesvol verhaal uit de praktijk, bij voorkeur mede verwoord door de klant.

Jouw showcase
Kies een recent geslaagd project, dat ook de leek aanspreekt en in alle opzichten laat zien waar jij of jouw organisatie zo goed in is. Zet het om in een concrete vorm. Neem een geslaagd organisatie-adviestraject. Wat was de aanleiding? Hoe zag de casus eruit? Waar zat de pijn? Hoe is het project aangepakt? Waarom? Vertel de fases. De tussenresultaten. De weg in stappen. Wat was het resultaat? Wat vind de klant ervan? Waarom is het resultaat zo goed? Wat heeft het de klant gebracht?

Hoe?
Start met een uitgebreid verslag, samen met de klant. Hak het verslag in hapklare brokken. Beschouw het als moederdocument en verpak delen tot:
- Powerpoint – Persbericht
- Lezing – Quotes
- Event – Foto-album
- Brochure – Product: kalender, timer etc

Mijn showcases vind je onder portfolio op mijn site. Binnenkort komt daar de special bij van het boekje Word zelf een Merk waarvan ik co-writer ben. Ik ben benieuwd naar die van jullie!

Om met Caro Emerald te spreken: “Back it up and do it again!”

Tot volgende week!

About Inge Schats

Inge Schats W www.promesapublishing.com L http://nl.linkedin.com/in/ingeschats T Twitter : ingeschats
This entry was posted in Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>