Voornemens

Sterven in schoonheid
Slechts drie weken aan de gang met bloggen en mijn eerste voornemen is al voor het nieuwe jaar gesneuveld: elke week een blog schrijven. Zo schijnt het vaak te gaan met bloggen. Het landelijk gemiddelde qua uithoudingsvermogen onder ons bloggers ligt op drie maanden, om vervolgens de blog te laten sterven in schoonheid.

Echte liefde
Dat is jammer! Een blog gaat namelijk pas echt leven als deze met ijzeren discipline en regelmaat wordt ververst op vaste tijdstippen, om pas na drie maanden de eerste respons te krijgen. Het is eigenlijk net als met koude acquisitie; het duurt zeker drie tot zes maanden (!) voordat je je eerste klant kunt verwelkomen. Uitzonderingen daargelaten roep je tenslotte twee maanden na de eerste zoen ook niet dat je de liefde van je leven hebt gevonden. Lieve mede-blogger‚ tijd en waarachtige aandacht voor de lezer zijn nodig om een relatie op te bouwen!

Ghostwriting
Anders dan in de liefde kun je de discipline om te bloggen ook omzeilen: besteed het uit!
Weleens gedacht aan een ghostwriter? Het is een goed gebruik bij beroemde acteurs en politici; voor columns en memoires huren ze een schrijver in, die ze de prachtigste quotes in de mond legt. Is er niet iemand in je omgeving die het blog-klusje van je kan overnemen? Die je regelmatig brieft (je kennis & ideeën overdraagt) en jouw woorden op een aantrekkelijke manier kan presenteren? Je kunt ook afwisselen of werken met gastschrijvers!

Schrijven is een vak, hoewel niet geheel zonder gevaren. Check de trailer van de film..

Ik heb mezelf mijn slippertje vanwege de Kerst (en een fikse griepaanval) vergeven. Discipline is mijn tweede naam! Dus pijnig jezelf niet, gooi de voornemens weg en besteed het uit aan mij bijvoorbeeld?

Tot volgende week!

About Inge Schats

Inge Schats W www.promesapublishing.com L http://nl.linkedin.com/in/ingeschats T Twitter : ingeschats
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>